ÉLETVEZETÉSI SZAKTERÜLET BEMUTATÁSA

Az életvezetési tanácsadás bemutatása

A támogató szakemberek, főként a pszichológus igénybevétele kultúránként változó. Magyarországon az utóbbi években egyre több „normális” életet élő ember veszi igénybe a pszichológiai tanácsadást, akik közül sokan sikeresek az életük legtöbb területén, de váratlanul olyan élethelyzetbe kerültek, amivel nem tudnak egyedül megbirkózni, vagy csak egyszerűen belátják, hogy egy pszichológus bevonása jelentősen lerövidíti a küzdelem folyamatát.

Mindennapi életünk során számos megoldandó problémával, nehézséggel kerülünk szembe, ami kibillent a megszokott élethelyzetünkből, ez pedig könnyen a lelki egyensúlyunk felborulásához vezet. Ezek a nehézségek adódhatnak önbizalom hiányból, önértékelési problémákból, a stresszhelyzetek nem megfelelő kezeléséből, döntésképtelenségből, baráti-és párkapcsolati gondokból, állandó aggodalmaskodásból, hangulathullámzásból.
A pszichológus igénybevétele lehetőséget ad a lelki problémák átbeszélésére, a feszültségoldásra, egyéni megküzdési módok megismerésére és fejlesztésére.
A szakember elfogadó, támogató magatartásával saját erőinek mozgósítására tudja motiválni az Őt felkereső személyt, és segít helyre tenni a feszültséget okozó témákat, kérdéseket.

Az életvezetési tanácsadás részletei

Ezeket a tényeket figyelembe véve, a vállalat munkatársai számára heti rendszerességgel nyújtott Életvezetési tanácsadás során a fő célunk az, hogy:

 • segítséget nyújtsunk a hozzánk fordulóknak az esetlegesen felmerülő váratlan stresszhelyzet feldolgozásában, egyéni élethelyzetek kezelésében,
 • megismertessük az érdeklődőket különböző, hasznos módszerekkel, technikákkal, amelyek segíthetik Őket a vágyott állapot elérésében,
 • támogatást nyújtsunk az egyének reális önértékelésének, ill. önbizalmának megerősítésében, visszaállításában,
 • közreműködjünk új, egyéni célok feltérképezésében és előmozdítsuk az új célok eléréséhez szükséges lépéseket,
 • a pszichológus jelenlétével, majd folyamatos elérhetőségével lehetőséget biztosítsunk az érdeklődők számára, hogy barátságos és támogató légkörben, gyakorlott szakember segítségével keressék a megoldást felmerülő kérdéseikre.

 

DIETETIKAI SZAKTERÜLET BEMUTATÁSA

Mindenki fittebb, egészségesebb életet szeretne élni. Jól akarja érezni magát a bőrében.

Milyen szerepet játszik ebben a dietetikus?
Az étkezési szokásaink több tényező együttes hatására alakulnak ki. Ennek a bonyolult rendszernek meghatározó eleme a társadalom, amiben élünk, a család, amiben szocializálódtunk, az életkörülményeink és az eddig megszerzett tudásunk, tapasztalataink. Bár úgy érezzük eláraszt minket az információ és a táplálkozáshoz mindenki ért, hiszen mindenki eszik, mégis elveszünk a lehetőségek útvesztőjében. Ezért a dietetikus úgy állítja össze számodra ezt a stratégiát, hogy segítségével fokozatosan tudj változtatni eddigi szokásaidon, mindezt fájdalommentesen, teljes mértékig személyre szabottan Rád alakítva. A személyes tanácsadás során feltárjuk azokat a problémákat, melyek eddig megakadályoztak a siker elérésében. A tudatos táplálkozás segítségével a mindennapok részévé válhat az egészségmegőrzés és a rekreáció.
A dietetikus szaktanácsadói munkája felöleli a prevenció és a gyógyító tevékenység területeit egyaránt. A helyes étrend kialakításával a betegségek döntő többsége megelőzhető, vagy ha már jelen van az életünkben, kezelhető, kordában tartható. Célunk a rizikófaktorok minimalizálása, az egészséges táplálkozás elméleti és gyakorlati alapjainak átadása, az egészség megóvása. A már kialakult betegség esetén pedig, a helyes étrenddel, az állapotromlás megakadályozása, az egészség visszaszerzése.

A végső cél, hogy ésszerű útmutatást kapj, mely segítségével:

Eléred a vágyott alakot!
Visszanyered az önbizalmad!
Feltöltődsz energiával!
Beleférsz az álomruhádba!
És nem utolsó sorban, többé nem kell megijedned az orvosi eredményeidtől!

A dietetikai konzultáció kiterjed – a teljesség igénye nélkül – az alábbi esetekre:

 • normál testsúly megtartása, egészségmegőrzés
 • túlsúly, elhízás csökkentése
 • alultápláltság csökkentése, izomépítés
 • cukorbetegség, inzulinrezisztencia, terhességi diabetes kialakulásának elkerülése, vagy egyensúlyban tartása
 • szív- és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, magas koleszterinszint kezelése
 • emésztőrendszeri betegségek (reflux, epeproblémák, bélbetegségek, stb.)
 • a daganatos betegségek kialakulási kockázatának csökkentése
 • várandósság, szoptatás alatti étrend, szülés előtti testtömeg visszanyerése
 • női problémák, változókor, hormonális változások, PCOS
 • reformtáplálkozás, vegetáriánus, vegán étrend
 • táplálékallergiák, intoleranciák étrendje


Mi történik a dietetikai konzultáció során?

Az első konzultáció a táplálkozási anamnézis felvételével, a tápláltsági állapot meghatározásával kezdődik (BMI, alapanyagcsere, energiaszükséglet számítása, testösszetétel mérés: az izomtömeg és a testzsír meghatározása, a hidratáltság megállapítása), amelyet az ezt követő konzultációk során az egyénre szabott tanácsadás követ.

Dietetikus szakemberünk segít az ételkészítés szabályainak lefektetésében, valamint a személyre szabott étrend összeállításában. Az étkezési napló kiértékelése rámutat azon pontokra, amin érdemes lesz változtatni az életmódváltás során.

 

MASSZÁZS BEMUTATÁSA

A masszázs, mint gyógyterápia, több ezer éves múltra nyúlik vissza, mely egyszerre pezsdíti fel a testet és nyugtatja meg a lelket.

Mai rohanó világunkban, ahol mindenki túlterhelt a számos feladat és a magas elvárások miatt, az egyik leggyakoribb tanács, amit kaphatunk: Csökkentsd a stresszt!
De hogyan?!

A masszázs kiváló módja annak, hogy újra megtaláljuk a testi, lelki és szellemi egyensúlyt az életünkben. Miközben ellazulunk, a masszázs hatására izmainkban oldódnak a mindennapi munka során felgyűlt feszültségek, görcsök. Szervezetünk újra feltöltődik energiával, idegeink kisimulnak, segít, hogy megtaláljuk lelkünk békéjét. Pár percnyi kikapcsolódást jelent, melynek hatása napokig érezhető marad. Szervezetünk pedig biztosan meghálálja a törődést!


A masszázs segítségével:

 • csökken a stressz, a belső feszültség
 • erősödik az immunrendszer
 • ellazulnak a fáradt izmok
 • oldódik a nyak merevsége
 • felpezsdül a vérkeringés
 • nő a koncentrálóképesség
 • javul a testtartás
 • enyhülnek az ülőmunkából adódó panaszok

Kapcsolat

Személyesen Budapesten és Siófokon

Mobiltelefon: +36 30 849 8669

E-mail: kovacs.gabi@t-online.hu