Nekünk pszichológusoknak nagy a szerepünk abban is, hogy az embereket segítsük az életminőségük javításában. Ki ne szeretne jobb minőségű életet élni, amely teljesebb és boldogabb? Sokan törekednek erre, és keresik is a megoldást sokféle irányban. A megoldás és a válasz a legtöbbször azonban bennünk van. De mi is kell ehhez?
Mondhatnánk egyszerűen: TUDATOS ÉLET.

A német Kurt Tepperwein, természetgyógyász és pszichológus, 3 pillére építi a minőségi, kiegyensúlyozott és teljes életet:

1. TÁPLÁLKOZÁS

2. TESTMOZGÁS

3. MENTÁLIS EGYENSÚLY

Az emberek egy jó része, ha rá is döbben, hogy valami nincs rendben, nincsen könnyű helyzetben. Sokan eljutnak a felismerésig, hogy szeretnének változtatni, sokan képesek még arra is, hogy szembesítsék magukat azzal, hogy min szeretnének változtatni, azt a bizonyos első lépést azonban önállóan nagyon nehéz megtenni. Nagyon nagy a visszahúzó ereje a már kialakult szokásrendszernek, rendre kifogásokat keresünk, és persze találunk is. Mégis a berögzült szokásokon felülemelkedve cselekedni, ténylegesen változni, változtatni kell! A tervek szerint. Tudatosan. Kitartással. Ez utóbbi két tényező sokszor hiányzik. A tudatosság, és különösen a kitartás. Sokan azonnali megoldást akarnak, nem értik, miért nem haladnak és csak bosszankodnak, sopánkodnak, hogy nem jutnak előre.

Egy pszichológus vagy bármilyen más segítő szakember a személy helyett cselekedni ugyan nem tud, de a megoldásra, a helyes út meglátására rávezetni viszont igen. És ott áll, akár egy őr, hogy a tudatosság és a kitartás is sikerüljön.

Kapcsolat

Személyesen Budapesten és Siófokon

Mobiltelefon: +36 30 849 8669

E-mail: kovacs.gabi@t-online.hu