Ma Magyarországon nem egyszerű könnyen és gyorsan állást találni, főleg akkor nem, ha az ember már elmúlt 50 éves, sőt igaz ez akkor is, ha már elmúlt 40. Mint szakembert és mint embert is nagyon zavar, hogy a munkaerő piacon, és nagyon sok helyen az álláskeresési folyamatok során az 50+-osokat egyszerűen megkülönböztetik, „félrerakják". Az önéletrajzukat....és magukat az embereket is. Szinte figyelembe sem veszik a jelentkezésüket, pedig sok szempontból ők az egyik legértékesebb munkaerő bármilyen szakterületről is legyen szó. Ismerem a mögöttes elveket, de egyszerűen nem értek vele egyet.
Egy 50+-os munkavállaló ereje teljében van, nem rohan a gyerekért, nem megy táppénzre, kitűzött célok mentén mozog, a munkahelyén akarja megvalósítani önmagát, tapasztalt, szakmailag felkészült, hosszú távon tervezhetnek vele.....egyszóval stabil és megbízható.
Ahhoz hogy ez egyáltalán kiderülhessen, el kell jutni az interjúra, amihez szükséges egy profi önéletrajz. Ennek összeállításához, mint ahogy az egész álláskeresési folyamat elindításához kellő önismeretre van szükség. Tisztában kell lennie minden pályázónak azzal, hogy milyen kompetenciái, tudása és tapasztalata van és jól körül határolhatóan meg kell tudni fogalmaznia a célt. Az álláskeresésre való felkészítéseken a profin önéletrajzon kívül végigmegyünk az álláskeresés teljes folyamatán, kiindulva az önismereti kérdésekből, folytatva a lehetséges irányok meghatározásával, majd megvizsgálva azt, hogy ki akarhatja a pályázót és ezeket a munkáltatókat hol és hogyan lehet megtalálni. A „mikor" kérdés is fontos szerepet kap, amihez minden esetben egyéni Akcióterv készül.
A sikeres elhelyezkedéshez elengedhetetlen a felkészülés az interjúkra, amihez a tipikus interjúkérdéseken túl, még a kényes kérdések bemutatásával és frappáns válasz lehetőségekkel is tudom segíteni a hozzám fordulókat.

Ha Ön épp állást keres, vagy csak egyszerűen váltana, keressen fel és segítek meggyorsítani a folyamatot.

Kapcsolat

Személyesen Budapesten és Siófokon

Mobiltelefon: +36 30 849 8669

E-mail: kovacs.gabi@t-online.hu