Hogyan lehet egyedül élni a magányosság érzése nélkül? A magányosságból fakadó gyötrő belső üresség, valamint a világtól való elzártság, elszigeteltség érzése nehezíti az egyedül élők életét, bár jószerivel akadnak olyanok is, akik egy kapcsolaton belül élik meg a magányosságot. A magányos ember számára nehézséget okozhat mélyebb emberi kapcsolatok kialakítása vagy a meglévőek ápolása, társaságban gyakran kellemetlenül is érzik magukat, vagy teljesen el is kerülik mások társaságát.
Az ember társas lény, manapság azonban mégis egyre többen élik meg, vagy élik át a magány érzését. Társadalmunk individualizálódik, amely a legapróbb, leghétköznapibb dolgokban is megmutatkozhat. Sajnos.
Számos tanulmány bizonyítja, hogy a magányosság több betegség okozója is lehet.
Mára már köztudott, hogy a magányosság hozzájárulhat a depresszió kialakulásához, de hatással van a vérnyomásunkra, a tanulási képességünkre, és az egész immunrendszerünkre is.
A magányos emberek gyakran az evésbe menekülnek, vagy előfordul épp az ellenkezője is, miszerint teljesen elfeledkeznek az evésről, beletaszítva önmagukat ezzel egy egészségtelen életvitelbe.
Gondolkodásunk, szemléletmódunk megváltoztatása tartós segítséget jelenthet a magányosság érzésének feloldásában. Az elhatározásig, vagy az elhatározástól a tettekig eljutni azonban nem könnyű feladat, mindenképp szükséges hozzá akaraterő, önfegyelem és kitartás.
Ha Ön most magányosnak érzi magát, vagy tényleges magányosságban telnek napjai és a változáshoz külső segítséget kíván igénybe venni vagy csak szeretné gondolatait valakivel megosztani, teljes bizalommal forduljon pszichológushoz, vagy coach-hoz.

Kapcsolat

Személyesen Budapesten és Siófokon

Mobiltelefon: +36 30 849 8669

E-mail: kovacs.gabi@t-online.hu