Létezik harmonikus, kiegyensúlyozott párkapcsolat?

Ha igen, mit kell azért tenni, hogy a felek számára ideális módon alakuljanak a dolgok...?
Idővel talán mindenki ráébred, hogy igenis tenni kell és sok esetben még lehet is tenni és érdemes.
Olykor nagyon egyszerű dolgokról van szó: folyamatos és megfelelő KOMMUNIKÁCIÓ, egymásra FIGYELÉS, tartalmasan együtt töltött IDŐ, közös és egyéni VÁGYAK....és még hosszasan sorolhatnánk azokat az apró elemeket, amiknek a bevetése, rendszeres alkalmazása a hétköznapokban hihetetlen csodákra képesek.
A „folyamatos" és „rendszeres" szavakon nagy hangsúly van. A harmonikus párkapcsolat csak ilyen hozzáállással, gondolkodással tartható fent.
Ha azonban már mindkét fél azt érzi, megromlott közöttük a viszony, felmerül a kérdés, min kell változtatni és hogyan?
Mert változtatni valamit biztosan kell, méghozzá minél gyorsabban és nem elég csak az egyik félnek. Ahogy eddig csinálták, ahogy eddig éltek, ide vezetett, az eltávolodáshoz, az elhidegüléshez, a folyamatos konfliktusokhoz.
Azt, hogy hogyan viselkedünk, kommunikálunk a párkapcsolatainkban nagymértékben meghatározzák a családunkból hozott minták, de hatással van ránk a környeztünk, a társadalom is.
Gyakran már az is elindítja változást, ha ezeket a „hibás" viselkedéseket, egymással folytatott nem megfelelő kommunikációt felismerjük, ill. szakember segítségével tudatosítjuk.
A párkapcsolat működtetését nem tanítják az iskolában, mégis nagyon fontos, hogy minél korábban megismerjük azokat a technikákat, gyakorlati módszereket, amelyek segítségével a kívánt mederben tarthatjuk a kapcsolatunkat.

Beszéljük át és mérjük fel együtt mi a probléma és közösen megtalálhatjuk a megoldáshoz vezető utat.

Kapcsolat

Személyesen Budapesten és Siófokon

Mobiltelefon: +36 30 849 8669

E-mail: kovacs.gabi@t-online.hu