Ki ne szeretne sikeres lenni? Az ügyfeleim nagy része hőn áhítozik a sikerre, mind a magánéletében, mind szakmai területen, csak sokszor nem tudja, hogyan érhetné el azt. Az első lépés egy sikeres, eredményes élet eléréséhez a CÉLOK megfogalmazása, hiszen a siker egyéni, attól függ, ki, mit tart annak az életének adott szakaszában. Azért indulunk innen, mert sok-sok tanulmány és tapasztalat igazolja, hogy amit nagyon akarunk, azt el is tudjuk érni.

„Ha igazán tudod, mit akarsz elérni az életben, hirtelen feltárulnak előtted a lehetőségek, amelyek hozzásegítenek a célod eléréséhez." /John M. Goddard/

Ha már kristálytiszta a CÉL, akkor nem kell mást tenni, mint fókuszálni, arra az egyre, amit kitűztünk. Sokaknak abból származik a sikertelensége, hogy szét forgácsolódnak és útközben elveszítik a fókuszt.
Aztán a sikerhez fel kell ébreszteni a belső motivációt, a vágyaink elérésére.
A kezdeti lendület sokakban meg is van, ami nagyon szép kiindulás a sikerhez vezető úton, de ha az nem párosul kitartással, akkor sajnos nem érünk célba.
A sikerhez vezető úton fontos támogató a pozitív szemlélet, a pozitív gondolkodás. Ennek az alapjai tanulhatók és rendszeres gyakorlással beépíthetők a mindennapi életbe, hogy aztán kellő erőt adjanak az akadályok leküzdéséhez, a továbblépéshez.
S miért beszél egy pszichológus annyit a sikerről? Azért mert a fent leírtak alapján talán jól látszik, hogy a siker alapja, hogy tudjuk pontosan, kik is vagyunk, és mit akarunk elérni, azaz szükséges hozzá az önismeret, majd az önbizalom, s ezzel meg is érkeztünk oda, ahol én, mint pszichológus be tudok lépni és a megfelelő eszközökkel segítséget tudok adni.

Kapcsolat

Személyesen Budapesten és Siófokon

Mobiltelefon: +36 30 849 8669

E-mail: kovacs.gabi@t-online.hu