Rólam mondták

Coach

Pszichológus

Ember

Kovács Gabriella – Az EMBER

„Életem derekán járok, mögöttem sok sikeres teljesítménnyel és jó pár megélt szakmai és személyes tapasztalattal, köztük pár válsággal, amelyek alakították sorsomat. Ez utóbbiak nagy hatással voltak életemre és úgy tekintek rájuk, mint amelyek szükségesek voltak ahhoz, hogy megtanuljam legyőzni a nehézségeket.

Első diplomámat a Kossuth Lajos Tudományegyetem Matematika szakán szereztem, majd ugyanitt Művelődési - és Felnőttképzési Menedzseri másoddiplomát. A későbbiekben, humán erőforrás területen végzett munkáim miatt, elvégeztem a gödöllői egyetemen a HR menedzseri szakot, majd a Szegedi Tudományegyetem Pszichológia szakát. Nagy vargabetűk, de ennek bizonyára így kellett lennie...Szegeden hallottam először a coachingról, ami nagyon megtetszett, így hamarosan az első magyarországi akkreditált coach képzés diplomáját tarthattam a kezemben. 10 éven keresztül dolgoztam nagyvállalati környezetben humánerőforrás területen (magyar, francia, német és angol tulajdonban lévő vállalatoknál).

Részt vettem különböző humánerőforrás rendszerek kialakításában, bevezetésében, szervezetfejlesztési projektekben, és különösen nagy tapasztalatot szereztem outsourcing és outplacement területeken. Ezen túlmenően stratégiai HR vezetőként szakmailag támogattam két nagyvállalat fúzióját, amely szintén nagyobb részben outplacement tevékenységet jelentett. Munkám során nagy figyelmet fordítottam az elbocsátásból származó stresszhelyzetek feldolgozására, az egyéni élethelyzetek kezelésére.

Végzett pszichológusként mindvégig hatékonyan tudtam támogatni az elbocsátott munkatársakat abban, hogy felkészülten, reális önértékeléssel és kellő önbizalommal lépjenek ki a munkaerőpiacra. Szakmai tevékenységeim mellett folyamatosan nagy hangsúlyt helyezek tudásom átadására, ezért mint óraadó tanár több felsőoktatási intézményben, többek között a Zsigmond Király Főiskolán HR szakos hallgatókat is oktattam. Szenvedélyem a testet és lelket is formáló futás, napi rendszerességgel az időbeosztásomtól függően komoly távokat teszek meg. Gondolkodásomat, szemléletemet nagyban befolyásolta Dale Carnegie: Ne aggódj, tanulj meg élni c. könyve, mindenkinek nagy szeretettel ajánlom. Hatására életvitelem nyugodtabb, tudatosabb és kiegyensúlyozottabb lett, mely azóta is nap mint nap segít kitűzött céljaim elérésében // Lassan 10 éve mint szabadúszó HR tanácsadó, Business Coach, illetve Pszichológus tevékenykedem. Munkám során pszichológusként és coachként egyaránt fontosnak tartom saját tudásom folyamatos fejlesztését, így nemcsak szakmai rendezvényekre, képzésekre, hanem szakmai csoportos fejlesztő programokra is járok, hogy a tudásomat mélyítsem. Az elmúlt években így szereztem gyászcsoprtvezető képzést, lettem szexuálpszichológus és mediátor. Célom az emberek támogatása és segítése akár az üzleti világról, akár a magánéletről legyen szó."

Kovács Gabriella

Kapcsolat

Személyesen Budapesten és Siófokon

Mobiltelefon: +36 30 849 8669

E-mail: kovacs.gabi@t-online.hu